מתכון לפנקייק

מתכון לפנקייק. חשבתם על זה שאפשר גם לאכול מול הסופגניות פנקייק ? בלי שמן , נחמד ומהיר להכנה , וגם לא דולק 8 ימים בבטן !! אז הנה לכם מתכון לפנקייק – מפנק… ואת הזמן תשקיעו בתפילות מול הנרות !

מתכון לפנקייק

  • כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן
  • כוס חלב
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה

PANCAKE פנקייקמתכון לפנקייק | אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים בתוך קערה, יוצרים גומה ולתוכה מוסיפים את החלב ביצה טרופה והשמן. בוחשים בעזרת כף עץ עד שאין גושים. ממתינים 5 דקות. יוצקים את התערובת באמצעות מצקת קטנה למחבת טפלון. לשמן קלות מדי פעם. לטגן על אש בינונית כ- דקה מכל צד.

פנקייק טיפים

פנקייק או בעברית חמיטה – עוגת מחבת מטוגנת, אוורירית וטעימה. כל מה שצריך בשביל פנקייקס מוצלחים זה מתכון אמין לפנקייק וכמה כללים שאסור לשבור אף פעם.

כלל הברזל להכנת פנקייק

לא מערבבים את הבלילה יותר מדי, בדיוק כמו בעוגות בחושות. ערבוב יתר מפתח את רשת הגלוטן, מה שיגרום לפנקייקס להיות קשים וקשיחים. מה שמוביל אותנו לכלל הבא:

תתעלמו מהגושים שבבלילה. עדיף לערבב כמה שפחות ולקבל תערובת עם גושים, מאשר לערבב ולערבב עד שמקבלים תערובת חלקה וללא גושים, אבל שתספק לנו פנקייקס במקרם של סוליה.

כדי שאבקת האפייה תוכל להספיק לפעול ולגרום לפנקייקס שלכם להיות תפוחים ואווריריים כמו שצריך, מוטב לתת לבלילה לנוח כחצי שעה על השיש, או מוטב אפילו שעתיים במקרר, לפני הטיגון. זה אומר שאפשר להכין את הבלילה ערב לפני ולטגן את החמיטות בבוקר. זה הסוד לפנקייקס תפוחים.

לא יוצקים בלילה על מחבת לא מספיק חמה. מטפטפים כמה טיפות בלילה על המחבת המשומנת ואם שומעים "טססס" מידי, אפשר להתחיל לטגן.

PANCAKE,פנקייקהמחבת

עדיף להשתמש במחבת טפלון או בעלת ציפוי אחר שאינו נדבק, כדי לטגן את הפנקייקס בלי שיידבקו ולא להעמיס בשומן מיותר. אם יש לכם מחבת רגילה כמו לכולנו, מוסיפים מעט חמאה, שמן או ספריי שמן למחבת לפני כל סיבוב טיגונים, כדי שתוכלו להפריד בין הפנקייק למחבת בקלות. בנוסף, כדאי לנגב את המחבת עם נייר סופג בין כל סיבוב. לא מאוד בון טון להודות, אבל הפנקייקס הכי טובים יוצאים לי עם ספריי שמן.

הטיגון, להבה גבוהה מדי תשרוף את החלק החיצוני של הפנקייק בזמן שהפנים עדיין יישאר נוזלי, ולהבה נמוכה מדי תגרום לכך שהפנקייקס ישתו את כל השומן שבמחבת. אש בינונית-גבוהה היא האש הכי טובה לטיגון.

מתי להפוך ? כשנוצרות בועיות אוויר על חלקו העליון של הפנקייק, זה הזמן להפוך אותו. אפשר גם להרים את החלק התחתון בעדינות בעזרת מרית ולהציץ בפנקייק – אם החלק התחתון השחים, אפשר להפוך. כך או כך – לא הופכים פנקייק יותר מפעם אחת. הפכתם? תתמודדו.

טיפים נוספים על הדרך. את החמאה שצריך בשביל הבלילה, אפשר להמיס במחבת בה מטגנים את הפנקייקס. ככה חוסכים בכלי לשטוף.

צריכים להכין כמות גדולה של פנקייק ? חממו תנור על חום נמוך מאוד ושמרו את הנגלות הראשונות בתנור החמים (בחלק האמצעי שלו) עד להגשה.

 

הערה :

הרבה לפעמים יוצא להם מלוח מדי , אז לכתחילה לא חייבם להפחית במלח כי לפעמים לפנקייקס יש טעם של סודה לשתיה .
וזה מכיוון משהו לא הגיוני ביחס בין כמות השמן לכמות האבקת אפיה .
חנוכה שמח לכולם !
יש לך ברכה להוסיף לזיכוי הרבים ? שתפו אותנו ! בפייסבוק
נהנתם, שתפו לחברים
Share

כתיבת תגובה

Your email address will not be published.